Kultura i prosvjeta 28.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Novi projekt udruge Zora - "Mladi za ljudska prava"

S početkom godine je započeo novi projekt "Mladi za ljudska prava" kojeg Udruga Zora provodi s partnerima Školom animiranog filma (ŠAF) i Graditeljskom školom iz Čakovca te suradnicima Gimnazijom Josipa Slavenskog, Srednjom školom Čakovec, Ekonomskom i trgovačkom školom, Tehničkom školom i Gospodarskom školom Čakovec. Podržava ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a trajat će do 28.8.2015.

 


U aktivnosti projekta uključit ćemo učenike/ce svih srednjih škola iz Čakovca i educirati ih o ljudskim pravima i aktivnom građanstvu. Nakon toga proći će i edukaciju o izradi animiranih filmova, a također će kreirati animirani film o važnosti zaštite ljudskih prava koji ćemo prijaviti na razne festivale. U sklopu javne kampanje koju ćemo zajednički provesti u svrhu ostvarenja ljudskih prava u svakodnevnom životu kroz promicanje vrijednosti nenasilja, tolerancije, solidarnosti i rodne ravnopravnosti educirat ćemo mlade Međimurske županije te ih poticati na aktivno sudjelovanje u društvu. Mladi će imati prilike sudjelovati na edukacijama, javnim akcijama, natječaju za najbolju fotografiju, a najistaknutiji volonteri i sudionici biti će nagrađeni i besplatnim putovanjem na filmski festival.

 


Uz novu suradnju na ovom projektu sa udrugom ŠAF, isprobat ćemo nove metode rada i uvesti edukativni animirani film kao alat primjeren i zanimljiv mladima, a koji će u sklopu građanskog odgoja moći koristiti nastavno osoblje iz cijele Hrvatske. Edukacije za mlade počinju već u veljači, stoga nas ubrzo očekuju razna ostvarenja aktivnih mladih ljudi koji su si uzeli za zadatak barem malo poboljšati našu lokalnu zajednicu.



Marina Kolar, Izvršna direktorica

Izvor: 3118