Kultura i prosvjeta 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Novi sjaj filmaša iz OŠ Strahoninec

I ove su godine mladi filmaši iz Osnovne škole Strahoninec bili pozvani na državne revije - 51. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini i Prvu državnu smotru hrvatskog školskoga filma u Sinju. Na obje strane države osvojili su nagrade i donijeli ih u Strahoninec.
Podsjetimo, Ena Jagec, Hana Marciuš, Dora Grabar, Laura Lovrenčić i Iris Buhin članice su filmske skupine čiji je dokumentarac Pasji život u Kutini osvojio dvije nagrade. Drugu nagradu dodijelio im je dječji ocjenjivački sud, a treću stručni ocjenjivački sud. Nagrade su to i njihovim mentorima Dijani Pasarić i Mariju Kanižaju.
Državna smotra hrvatskog školskoga filma u Sinju održana je po prvi put, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje. Sudjelovalo je 45 osnovnih i srednjih škola iz cijele zemlje, a među njima i filmaši iz Strahoninca. Iako predznak smotre nije natjecateljski, film Pasji život je, prema glasovima učeničke publike, svrstan među osam najboljih. Time su ponosni filmski stvaratelji Osnovne škole Strahoninec dobili dodatan motiv da na budućim filmovima rade predano i oslobođeni predrasude da dobra oprema garantira dobar proizvod.
A. Ličanin

Izvor: 3052