Kultura i prosvjeta 24.03.2020. 07:35. Zadnja izmjena: 24.03.2020. 07:46.

Završila Hrvatska Logo liga

Novi uspjeh programera iz Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije

Tijekom školske godine 2019./2020., mladi međimurski programeri iz udruga Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatičari Strahoninca (MIS) sudjelovali su u natjecanju Hrvatskog saveza informatičara (HSIN) pod nazivom Hrvatska Logo liga. Natjecanje je uključivalo 6 kola koja su se održala u prostoru jednog od najvažnijih partnera – Tehnološko inovacijskog centra Međimurje (TICM), od listopada 2019. godine pa sve do ožujka 2020. godine.

Hrvatska Logo Liga ove je godine okupila ukupno 241 učenika, a u natjecanju su sudjelovali učenici svih razreda osnovnih škola. To je bila odlična prilika da i oni najmlađi skupe iskustvo i pokažu svoje vještine i znanja u programiranju. Natjecatelji iz udruga MIK i MIS pripremali su se za natjecanje na tečaju Algoritmi Logo koji se provodi u sklopu projekta „Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije“ uz podršku Međimurske županije.

Rezultati natjecatelja bili su izvrsni, a samo sudjelovanje na ovakvoj vrsti natjecanja zahtijeva izniman trud i rad svakog od učenika. Izuzetno su ponosni na uspjeh Jakova Marodija, njihovog najmlađeg natjecatelja, koji je u kategoriji 2. razreda osvojio 2. mjesto te Dominika Vugrinca, koji je od ukupno 241 natjecatelja u cijeloj državi, sa osvojenih 2422 bodova zauzeo 18. mjesto. 

Rezultate svih natjecatelja Udruge MIK i MIS pogledajte klikom na link ovdje. 

Izvor: MIK