Kultura i prosvjeta 20.06.2018. 13:37. Zadnja izmjena: 20.06.2018. 13:37.

Ministarstvo

Objavljen novi Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini

Ministarstvo kulture objavilo je u utorak, 19. lipnja 2018. godine, novi Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini.

Cilj ovog pilot projekta je pružanje potpore vizualnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju umjetničke prakse, kako bi se dodatno ojačali kvaliteta i vitalnost područja suvremenog vizualnog stvaralaštva. Vrednovat će se kvaliteta prethodnog umjetničkog rada u odnosu na suvremenu umjetničku produkciju te kvaliteta predloženog istraživanja i budućeg umjetničkog razvoja, s posebnim naglaskom na projektima koje predlažu samostalni umjetnici.

Potpore će se dodjeljivati za umjetničko istraživanje, realizaciju novih radova te prezentaciju rada, kao i za troškove uređenja radnog prostora, odnosno troškove njegova najma te nabavu opreme i materijala za rad.

Poziv je otvoren od 19. lipnja do 20. srpnja 2018. godine, a za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika osigurano je 1,000.000,00 kn bespovratnih sredstava.

Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti svi državljani Republike Hrvatske, vizualni umjetnici koji profesionalno djeluju u jednom od navedenih područja: slikarstvo, kiparstvo, grafika, suvremene umjetničke prakse i umjetnici koji profesionalno djeluju više od 5 godina. Sve u roku pristigle prijave s potpunom dokumentacijom razmotrit će članovi Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti i Kulturnog vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse.

Pilot-projekt Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini