Kultura i prosvjeta 07.08.2020. 12:04. Zadnja izmjena: 07.08.2020. 12:04.

Međimurska županija

Obnova škola: Energetska obnova Graditeljske škole

Dok su učenici na zasluženom ljetnom odmoru, u Međimurskoj županiji traje obnova osnovnih i srednjih škola. Uz energetsku obnovu koja se provodi na zgradama škola u Donjoj Dubravi, Hodošanu, Draškovcu i Goričanu u tijeku je i energetska obnova zgrade Graditeljske škole u Čakovcu. Obavljaju se građevinski radovi kojima će se postići ukupna godišnja ušteda energije potrebne za grijanje od čak 55 posto.

Radove, koji su započeli u travnju, ovih su dana obišli župan Matija Posavec i pročelnica UO za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak. Projekt obnove vrijedan 7,9 milijuna kuna obuhvaća rekonstrukciju vanjske ovojnice i kotlovnice te zamjenu postojeće rasvjete LED rasvjetom u svim učionicama i kabinetima. Napravljena je i sanacija hangara i opremanje prostora za nabavu poljoprivredne skupine predmeta Gospodarske škole Čakovec te je kupljena nekretnina za potrebe dogradnje školske zgrade Srednje škole Prelog.

Zatim je u tijeku sanacija parketa u učionicama i školskoj sportskoj dvorani OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, u OŠ Sveti Martin na Muri rekonstruirat će se školska kuhinja, a u osnovnim školama u Hodošanu, Macincu, Orehovici, Štrigovi, Vratišincu, Kotoribi, Strahonincu i Podturnu bit će odrađene manje intervencije i sanacije.