Kultura i prosvjeta 26.02.2020. 09:37. Zadnja izmjena: 26.02.2020. 09:44.

Maškari preuzeli vlast

Održan Fašnik v Općini Vratišinec uz pjesmu, ples i veselje

Savjet mladih Općine Vratišinec u suradnji s Općinom Vratišinec organizirao je Fašnik v Općini Vratišinec. Fašnička povorka krenula je od Osnovne škole „Dr. Vinko Žganec“ prema domu kulture u Vratišincu. U povorci su sudjelovali mališani dječjeg vrtića „Srčeko“ i njihove tete, učenici naše škole u pratnji svojih učitelja, mještani i predstavnici udruga. Za sigurnost svih sudionika povorke pobrinuli su se članovi domaćeg vatrogasnog društva.

U dvorištu doma kulture načelnik Zdravko Mlinarić predao je maškarima ključ općine uz uvjet da oni svojim ludostima, plesom i pjesmom otjeraju ono što je loše u općini. Po preuzimanju „glavnog“ ključa općine glavni sudac osudio je fašnika te je isti spaljen na vješalima. U presudi se između ostalog moglo čuti da je kriv što je trošio fašničku lovu, što je obećavao nova radna mjesta u čitavoj državi, što je obećavao izgradnju mosta, vrtića i dvorane. Također kriv je i za ono što slijedi u Općini Vratišinec, a to su „rupe“ na cesti koje će nastati uslijed izgradnje kanalizacije. Nastavak druženja uz pjesmu, ples, krafne i tople napitke nastavilo se u domu kulture u Vratišincu.

Na samom kraju Savjet mladih zahvaljuje Općini Vratišinec što je i ove godine poduprla ovu manifestaciju, dječjem vrtiću „Srčeko“ i OŠ Vratišinec na sudjelovanju, članovima rukometnog kluba „Sokol“ koji su i ove godine priskočili u pomoć oko spremanja toplih napitaka te naravno DVD-u Vratišinec koji se brinuo za sigurnost svih okupljenih.

Izvor: Magdalena Šoltić