Kultura i prosvjeta 12.02.2017. 14:55. Zadnja izmjena: 12.02.2017. 15:00.

Gornji Hrašćan

Održana međuopćinska smotra Lidrano 2017. za gornje Međimurje

Međuopćinska smotra LiDraNo za gornje Međimurje održana je u organizaciji OŠ dr. Ivana Novaka iz Macinca, no u Gornjem Hrašćanu. U uvodnom dijelu programa sudjelovao je pjevački zbor i tamburaški sastav Romske duše pod voditeljstvom učitelja glazbene kulture Gabrijela Kovačića. Uzvanike je pozdravila i Smotru otvorila ravnateljica škole Božena Dogša.

U centar Macinec ukupno se prijavilo jedanaest škola s područja gornjeg Međimurja (OŠ Strahoninec, OŠ Štrigova, OŠ Nedelišće, OŠ Petar Zrinski Šenkovec, OŠ Mursko Središće, OŠ Sveti Martin na Muri, III. OŠ Čakovec, OŠ Gornji Mihaljevec, OŠ Selnica, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu i OŠ dr. Ivana Novaka Macinec). Sudjelovalo je 72 učenika i 26 mentora.

Prosudbeno povjerenstvo za literarni izraz odabralo je 20 radova, a povjerenstvo za novinarski izraz za međuopćinsku je smotru odabralo sve pristigle samostalne novinarske radove, njih 13, te 8 radijskih emisija. Na Smotri u Gornjem Hrašćanu prikazano je ukupno pet skupnih te sedam samostalnih scenskih nastupa. Sudionicima u scenskim nastupima i njihovim mentorima podijeljene su pohvalnice i zahvalnice za sudjelovanje, a sudionicima u ostalim kategorijama podijelit će se naknadno budući da su njihovi radovi još uvijek pod zaporkama.