Kultura i prosvjeta 23.02.2019. 08:12. Zadnja izmjena: 23.02.2019. 08:14.

Festival riječi

Održana Smotra srednjih škola Međimurske županije LiDraNo 2019. godine

Graditeljska škola Čakovec bila je organizator i domaćin županijske Smotre srednjih škola Međimurske županije LiDraNo 2019. godine koja je održana u petak, 22. veljače 2019. u Centru za kulturu Čakovec.

„LiDraNo je festival riječi, a svaki čovjek vrijedi onoliko koliko vrijedi njegova riječ. Stoga, ako uzmemo u obzir sve riječi koje su napisane u zborniku, koje su otpjevane i odglumljene na ovim smotrama, tada možemo biti sigurni da naš kraj ima budućnost jer su naši mladi bogati riječima.“, poručio je ravnatelj Graditeljske škole Zvonko Ladić pohvalivši sve profesore i djelatnike svoje škole koji su bili uključeni u organizaciju  Smotre, na čelu s predsjednicom Županijskog povjerenstva za LiDraNo 2019. godine, profesoricom Tamarom Oletić.

Na smotri je prezentirano 17 literarnih radova, 2 školska lista, 2 radijske emisije, 9 samostalnih novinarskih radova, a publika koja je ispunila dvoranu uživala je u 16 pojedinačnih i skupnih scenskih nastupa.

Na samom početku himnu i splet međimurskih pjesama izveo je Zbor Graditeljske škole Čakovec pod ravnanjem profesorice Martine Pongrac, a ovogodišnji LiDraNo otvorio je župan Međimurske županije Matija Posavec. Sve srednje škole s područja Međimurske županije sudionici su Smotre, a najbolji odabrani iz svake kategorije predstavljat će Međimursku županiju na državnoj smotri u Primoštenu od 25. do 29. ožujka.