Kultura i prosvjeta 17.06.2016. 14:52. Zadnja izmjena: 19.06.2016. 02:22.

Budućnost Selnice

Općina Selnica nagradila najuspješnije školarce i mentore

Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević je u petak, 3. lipnja u prostoriji stare škole u Selnici ugostio učitelje i učenike Osnovne škole Selnica koji su na županijskim i državnim natjecanjima postigli zapažene rezultate. Nagrade u obliku kompleta za pisanje s ugraviranim imenom kao i magnet s natpisom "Budućnost Selnice" primilo je ukupno 27 učenika i osam mentora.

Zbog uspjeha na ovogodišnjem Lidranu nagrade su zaslužili Bianka Žganec, učenica 7. razreda kojoj je mentorica bila Natalija Jurinec i dramska grupa Roberte Barat u čijem su sastavu bili Karlo Vinko i Bojan Oršoš, učenici 2. razreda; Gabriela David, Dora Hren, Dora Flac, Luna Sakač i Juraj Vičević, učenici 3. razreda te Luka Bodulica, Jana Flac i Tena Perhoč, učenici 4. razreda.

Za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz geografije nagrađeni su Ivan Premuš (6. razred) i Katja Koraj (8. razred) te njihova mentorica Damira Marušić.

Učenik 8. razreda Mišel Bistrović je pod mentorstvom Gordane Piskač Kocijan osvojio 2. mjesto na županijskom natjecanju iz fizike, dok su zbog 2. mjesta na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika nagrade primili René Hoblaj, učenik 8. razreda, i njegova mentorica Maja Telebuh.

Katja Koraj primila je još jedno priznanje, ovog puta zbog osvajanja 1. mjesta na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika gdje joj je mentorica bila Smiljana Frančić. Učenica 7. razreda Elena Zadravec 2015. godine osvojila je 3. mjesto na natječaju Moja prva knjiga, dok je 2016. godine na spomenutom natjecanju osvojila 1. nagradu sa svojom mentoricom Anom Špoljarić zbog čega su zaslužile priznanje i nagradu Općine.

Od sportskih disciplina najuspješniji su bili natjecatelji na županijskom natjecanju u gimnastici koji su osvojili 2. mjesto, zbog čega su priznanja Općine za svoj uspjeh zaslužili Karla Brezarić, Lorena Šafarić, Magdalena Strniščak, Doroteja Vrbanić, Luna Sakač, Luka Sedmak, Leon Sakač, Abel Šimon, Florijan Flac i David Đuran te njihov mentor Danijel Kojter.