Kultura i prosvjeta 11.09.2020. 08:09. Zadnja izmjena: 11.09.2020. 08:09.

U subotu, 12. rujna

Operna predstava za djecu Crvenkapica u CZK Rudar, ulaz besplatan

U subotu, 12. rujna u 16.30 sati u Centru za kulturu Rudar održat se operna predstava za djecu „Crvenkapica“. Ulaz je besplatan i ulaznice se mogu rezervirati na [email protected]. Od srijede do petka (od 9. do 11. rujna) u terminu o 12.00 do 17.00 na blagajni CZK Rudar mogu se podići besplatne ulaznice. Zbog mjera i preporuka HZJZ kapacitet dvorane je smanjen, pa se mole roditelji, ukoliko je moguće, da podižu ulaznice samo za djecu i da ih u vrijeme održavanja predstave pričekaju kako bi što više djece moglo prisustvovati programu. Također, mole se svi da na predstavu dođu barem pola sata ranije jer se vrši popis svih gostiju.

Udruga Mala opera u suradnji s Dječjim kazalištem Dubrava predstavlja projekt OPERA U GOSTIMA, putujuće operne predstave za djecu. Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske u sklopu programa koji potiče razvoj publike.

Opera CRVENKAPICA, nastala na glazbu Jacquesa Offenbacha („Pariški život“) oživljava već pomalo zaboravljenu formu opernog kolaža (pasticcia), nekad vrlo uvriježenu na kazališnim pozornicama. Osmišljena je s namjerom da djeci predstavi klasičnu glazbu, a uz poznatu priču, obilje vesele glazbe i plesa, mali će se gledatelji na zabavan i poučan način upoznati s čarobnim svijetom operne umjetnosti. U izvedbi sudjeluju renomirani glazbenici pjevači, članovi Udruge Mala opera. Predstava se izvodi na hrvatskom jeziku uz glasovirsku pratnju uživo.

Dječje kazalište Dubrava iz Zagreba jedinstveno je kazalište za djecu koje na svom repertoaru redovito ima glazbene predstave namijenjene najmlađima. Udruga Mala opera već 15 godina sustavno djeluje na upoznavanju djece s klasičnom glazbom te na njima blizak i zanimljiv način predstavlja najbolja djela iz glazbene baštine. Dosadašnje zajedničke produkcije opernih predstava za djecu vidjelo je više od 40.000 malih gledatelja diljem Hrvatske.

  • Uzrast 4-10
  • Trajanje cca 40 min
  • Opera za djecu na glazbu Jacquesa Offenbacha
  • Libreto i adaptacija Zdenko Niessner
  • Režija Zdenko Niessner
  • Glazbeno vodstvo Danijela Petrić
  • Scenografija Gordana Bakić Vlahov
  • Koreografija i scenski pokret Sandra Banić Naumovski

Izvode:

Marijana Cirkveni – Crvenkapica

Zdenko Niessner – Vuk

Danijela Petrić – klavi