Kultura i prosvjeta 11.10.2019. 08:30. Zadnja izmjena: 11.10.2019. 08:34.

KA2 projekt

OŠ Tomaša Goričanca domaćin u Erasmus+ projektu

Ove školske godine u našoj školi OŠ Tomaša Goričanca provodi se 5 Erasmus+ projekata. Od 1.- 4.10. 2019. bili su domaćini KA2 projekta pod nazivom The more motivation the less dropout in schools. Ugostili su 18 učitelja iz Turske, Bugarske, Italije i Rumunjske. Projekt povezuje 5 škola koje žele motivirati učenike kroz sportske, kulturne i umjetničke programe za redovito pohađanje nastave. Aktivnosti domaćinstva u Maloj Subotici su usmjerili na sportska događanja.

Za doček gostiju pripremili su mali program u kojem su sudjelovali mali folkloraši, bubnjari i recitatori. Učitelji partnerskih škola sudjelovali su aktivno na prezentaciji Tradicionalnih romskih igri, Danu sporta koji je organiziran u suradnji sa Sportom za sve Mala Subotica  i  Robotičkoj radionici u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom. Članovi Gradskog društva Crvenog križa Čakovec demonstrirali su reanimaciju a učenici kratkom prezentacijom obilježili Dan srca.  Posjetili su Etno zbirku i pogledali nagrađivane filmove Medijske grupe u Domu kulture. Općina mala Subotica pripremila je prekrasan prijem za goste i načelnik je uručio tradicionalne poklone. Na radnom sastanku raspravljalo se o realizaciji programa do sada i pripremama za nove projektne aktivnosti.

Učitelji su na izletu upoznali gornje Međimurje, Varaždin i Plitvička jezera i na kraju pohvalili odličnu organizaciju i vratili se kući sa puno novih ideja za nastavu i izvannastavne aktivnosti.