Kultura i prosvjeta 21.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Osvojili sedam nagrada!

Krajem mjeseca rujna u Karlovcu je održana završnica 9. po redu natječaja pod nazivom Moja prva knjiga - 2013., u organizaciji Centra za neohumanističke studije i Grada Karlovca. Riječ je o natjecanju u kojem mladi literati, učenici osnovnih škola, iskazuju svoj trud, maštovitost i kreativnost u pisanju i oslikavanju vlastitih priča. Ove je godine na spomenuti natječaj pristiglo najviše radova do sada, čak 685 autorskih slikovnica. Članovi žirija imali su težak i zahtjevan posao.
Uz 10 prvih nagrada, dodijeljen i veći broj drugih i trećih te posebnih nagrada za najuspješnije radove.
Tri su treće nagrade osvojile i učenice Osnovne škole Strahoninec - (učenice trećeg razreda) Nadja Novak sa slikovnicom pod nazivom Konjić zlatnih krila i Lorena Martinčević s naslovom Divlji duh čija je mentorica bila učiteljica Desanka Jelenić te učenica četvrtog razreda Laura Balić Leček sa slikovnicom Spačke jedne mačke kojoj je mentorica bila knjižničarka Danijela Slavković.
Posebne nagrade primile su i učenice ove škole Anja Horvat i Izidora Mustak s radovima naslovljenima Izgubljeno slovo i Princeza i mačići, mentorica Desanka Jelenić, te učenice Marta Posavec s Mišem Sivkom i Melani Novak sa slikovnicom pod nazivom Mimi i mentoricom Danijelom Slavković.
Tekst i snimci
Boris Tomašić

Izvor: 3056