Kultura i prosvjeta 26.06.2017. 15:57. Zadnja izmjena: 26.06.2017. 16:06.

Šibenik

Pinkleci gostovali na Međunarodnom festivalu djeteta

Na Međunarodnom festivalu djeteta 

Krajem proteklog mjeseca Kazališna družina Pinklec gostovala je na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku i to čak s dvije predstave. Odigrali su predstave Vučje srce u režiji Petera Kusa i Puž muž u režiji Romana Bogdana. Vučje srce igrali su u prekrasnoj dvorani HNK u Šibeniku, a predstavu Puž muž na novoj vanjskoj pozornici kod OŠ Faust Vrančić. Predstave je odgledala brojna publika, a Pinklecima je ovo bilo prvi put da na tom festivalu gostuju s dvije predstave. Odmah po povratku s festivala Pinkleci su započeli rad na novoj predstavi koja će premijeru imati u rujnu.

RADNO LJETO ZA PINKLECE

Pinkleci ljeti ne miruju i praznici im ne traju. Započeli su s probama za čak dvije nove predstave. Predstava radnog naziva Superheroji okupit će ponovno prokušanu, nagrađivanu kombinaciju Pinkleca i Teatra Poco loco. Premijera ove predstave biti će početkom rujna. Paralelno s ovim probama krenule su pripreme i probe za prvi Pinklecov monomjuzikl. Predstava radnog naziva ''Petrica Kerempuh'' donosi suradnju s Medley teatrom, a premijera se očekuje početkom listopada.

Uz sve ovo Pinkleci će gostovati u nekoliko gradova na nekoliko festivala od čega izdvajamo predstavu S razlogom koja gostuje na Poletnom lutkovnom pristanu u Mariboru, a predstava Bremenski svirači na otoku Cresu.