Kultura i prosvjeta 02.05.2016. 09:43. Zadnja izmjena: 04.05.2016. 08:39.

Srebro za Štolcere

Pjevački zbor "Josip Štolcer Slavenski" osvojio srebro na natjecanju zborova u Zagrebu!

U subotu, 30. travnja u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu je održano 13. natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova "Zagreb 2016." u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka.

U najjačoj, A kategoriji, u konkurenciji zborova kao što su Concordia Discors (zbor Filozofskog fakulteta, najpoznatiji kao finalisti u emisiji "Do posljednjeg zbora") te Cappella Iuris (zbor Pravnog fakulteta koji je osvojio zlato i prvo mjesto), Gradski pjevački zbor "Josip Štolcer Slavenski" osvojio je srebro vrlo visokim rezultatom pri čemu im je nedostajalo manje od jednog boda za osvajanje 90 bodova što je "zlatna granica".

Photo by: Susret hrvatskih pjevačkih zborova, Facebook

Prethodnog je dana zbor oduševio prisutne na svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije izvevši, uz himnu i druge skladbe, moderniziranu verziju skladbe "Grad se beli" u aranžmanu varaždinskog skladatelja Davora Bobića koju možete pogledati na priloženoj poveznici.

GPZ "Josip Štolcer Slavenski" - Grad se beli

 

Pogledajte i izvedbu skladbe "Zelena dobrava" s nastupa u Lisinskom otprije 3 godine.

Unutar zbora djeluje Kazališna družina "Štolcer" koja je nedavno pobijedila na manifestaciji Kazališni amateri Međimurja te se time plasirala na državno natjecanje u Vodice. Više o tome čitajte ovdje, a na sljedećoj poveznici možete čitati o Kristini Štebih, spisateljici koja stoji iza tekstova KD "Štolcer" i također je članica zbora.