Kultura i prosvjeta 07.09.2017. 09:28. Zadnja izmjena: 07.09.2017. 09:31.

Likovno udruženje Čakovec

Početak Škole crtanja i slikanja ARTELJE

Artelje djeluje već 10 godina kao sekcija Likovnog udruženja Čakovec koja se bavi edukativnim  radionicama za djecu i odrasle. Prvenstveno  smo usmjereni na umjetnost i umjetničko stvaranje. Od ove školske godine, a radi poboljšanja kvalitete edukacije, Artelje se preselio na novu lokaciju - u Stari hrast, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec ( prvi kat). U Artelje se mogu upisati sve dobne skupine od 6 godina pa na dalje. Organiziramo kreativne umjetničke radionica crtanja i slikanja za djecu i mlade pod stručnim vodstvom voditelja  u malim uigranim grupica do deset polaznika koje zrače energijom i stvaralaštvom. Ujedno smo u mogućnosti svim učenicima srednjih škola koji žele nastaviti školovanje na nekom od studija gdje je potrebno znanje i vještina slikanja i crtanja pomoći da se što bolje pripreme za prijemne ispite.  Crtanje i slikanje je lijep i zabavan hobi za odrasle, ali ako ne znate prave tehnike, može biti i vrlo frustrirajuća gnjavaža. Zato „Artelje“  usmjerava i pomaže otvaranju umjetničkih kanala, te vodi polaznike kroz opuštajući svijet umjetnosti. Radionice su organizirane u dogovoru sa stručnim voditeljem i održavaju se jedanput tjedno dva školska sata (sat i pol). 

Prošle školske godine Artelje je organizirao i besplatni odlazak svih polaznika na edukativni izlet u Zagreb gdje smo posjetili MSU i upoznali se sa trendovima u slikarstvu.

Na kraju svake školske godine jer škola crtanja i slikanja traje kao i svaka školska godina organiziramo izložbu radova svih polaznika Arteljea.

Predavači su akademski slikar Veljko Posavec i učiteljica likovnog odgoja Ana Golubić Brozović i voditelj Likovnog udruženja Čakovec Toni Fažon.

Izvor: Toni Fažon