Kultura i prosvjeta 28.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Podijeljena priznanja polaznicima informatičkih radionica

Tijekom zimskih praznika u čakovečkoj 1. osnovnoj školi organizirane su informatičke radionice, na kojima su učenici izrađivali animacije, kvizove i računalne igre. Radionice su izuzetno dobro prihvaćene, održano ih je 4, na njima je sudjelovalo 35 učenika, a u utorak su polaznicima dodijeljena priznanja.

 

Priznanja im je na primanju u čakovečkoj Gradskoj vijećnici uručio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da se poslovi vezani uz informatiku danas najbrže razvijaju te da su najuspješnija ona društva koja ulažu u informatičko obrazovanje i informatičku infrastrukturu.  "Čakovec je i grad IT industrije, a učenje djece i mladih da računala osim za igru, koriste i za programiranje, kreativni rad i učenje, najbolji je način da on njih stvorimo vrijedne i produktivne ljude."

 

 

Grad Čakovec je od početka podupirao informatičke radionice, a velik broj učenika koji je na njima sudjelovao, pokazuje da su one odlično prihvaćene.  Radionice su vodile učiteljice Ivana Ružić i Maja Barbić, a pored njih na prijemu je bila i ravnateljica I. osnovne škole Nevenka Šopar.

 

 

Kako je naglasila jedna od voditeljica, učiteljica Ivana Ružić, djeca su radila u alatima Scratch, Zoondle, Kahoot, Game Maker, Stencyl i Tynker, a ovih dana će se njihovi radovi pisani za iPad moći skinuti s appstorea. Uspoređujući Čakovec s ostalim hrvatskim gradovima, ovdje postoji naviše sluha prema informatici u školama, rekla je Ružić, te mnogima služimo kao primjer.

 

 

Učenicima polaznicima podijeljena su i priznanja, uz poziv njima ali i  ostalima da dogodine ponovno sudjeluju.

 

Izvor: 3118