Kultura i prosvjeta 30.12.2016. 09:47. Zadnja izmjena: 30.12.2016. 11:16.

Državni prvaci

Pohvale načelnika Zvonimira Taradija tamburašima KUD-a Belica

Načelnik Općine Belica, Zvonimir Taradi, primio je tamburaše KUD-a Belica kako bi im i formalno čestitao na osvojenom prvom mjestu na državnoj smotri tamburaške glazbe. Posjetimo, tamburaška sekcija KUD-a Belica pod vodstvom Danijela Požgaja, ove je jeseni osvojila prvo mjesto na 23. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava (u kategoriji koncertnih sastava).

KUD Belica, uz Limenu glazbu Belica, najuređenija je i najaktivnija belička udruga koja okuplja gotovo sve generacije, no ono što je najbitnije - mladost. Na mladima svijet ostaje i vi ste ti koji svojim radom i aktivnošću u lokalnoj zajednici razvijate i popularizirate naše mjesto. Ponosan sam na sve vas i ovim putem svima zahvaljujem na promoviranju Općine Belica na nacionalnoj razini. Naš kraj je oduvijek bio poznat po odličnim muzičarima i nemojte misliti da to prolazi nezapaženo, kazao je Taradi uručivši svima simbolične poklone.

Načelniku i članovima obratio se voditelj tamburaške sekcije Danijel Požgaj te zahvalio članovima na suradnji i napomenuo da je izvrsnost prepoznata jer su reakcije stručnog žirija bile iznad svih očekivanja.

Načelniku je na svečanom prijemu, u ime svih tamburaša, zahvalila predsjednica KUD-a Belica, Ksenija Kramar, istaknuvši da je ovo tek početak te da će, ako se ovako lijepa suradnja tamburaša i Danijela Požgaja nastavi, fantastičnih rezultata biti i dalje. Svi naši članovi su volonteri, ljudi koji svoje slobodno vrijeme i talent daruju udruzi i time doprinose živosti u lokalnoj zajednici. Ponekad je teško uskladiti posao, obitelj i razne aktivnosti, no naši članovi iz godine u godinu dokazuju da se može, bitna je volja i ljubav prema tome što se radi", kazala je zahvalivši D.Požgaju na suradnji. "Budući da iduće godine privodimo kraju nabavku nošnja i čizama za folklornu sekciju, voljela bih ovom prilikom zamoliti lokalne tvrtke za financijsku pomoć za nabavu novih košulja za tamburaše, dodala je K. Kramar. Druženje se nastavilo uz domjenak i prepričavanje anegdota sa smotre.