Kultura i prosvjeta 17.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

POSTAVLJENA IZLOŽBA O SUVREMENOJ HRVATSKOJ

Državni arhiv za Međimurje, Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata i Matica hrvatska - Ogranak Čakovec domaćini su izložbe pod nazivom Počeci suvremene hrvatske države postavljene u Državnom arhivu u Štrigovi.
Priređeno je i izlaganje na istu temu, o čemu su govorili voditelj Memorijalno-dokumentacijskog centra Ante Nazor i predsjednik čakovečke Matice Stjepan Hranjec te uvodničar Jurica Cesar, ravnatelj Arhiva.
U obavljanju svoje djelatnosti Centar prikuplja, objedinjuje, sređuje i zaštićuje svu dokumentaciju i sve podatke nastale u Domovinskom ratu i vezane uz rat, obrađuje arhivsku građu nastalu u Domovinskom ratu u skladu sa Zakonom o arhivskom gradivu, stručno i znanstveno obrađuje, analizira i vrednuje podatke, dokumente i drugo vezano uz Domovinski rat, organizira stručna i znanstvena predavanja te izložbe i znanstvene skupove temeljene na istraživanjima istine o Domovinskom ratu i drugo.
Izložba koja se može razgledati na prvom katu Državnog arhiva u Štrigovi sadrži materijale, novinske članke i drugo vezano uz osamostavljenje Republike Hrvatske, demokratske izbore, Domovinski rat i zbivanja netom nakon njega.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2851