Kultura i prosvjeta 26.10.2016. 08:11. Zadnja izmjena: 26.10.2016. 08:12.

Međunarodna suradnja

Predstavljanje Erasmus+ projekata koje provodi I. OŠ Čakovec održano 20. listopada

U četvrtak, 20. listopada u I. OŠ Čakovec održano je predstavljanje Erasmus+ projekata iz područja međunarodna školska partnerstva koje provodi škola.

U prošle dvije godine uspješno su proveli dva Erasmus+ projekta pod imenom European Goodwill Cup i Keep Invest Donate Spend u kojima su učenici i učitelji stjecali nova znanja i vještine, razvijali komunikacijske i jezične kompetencije, kreativnost, inovativnost, digitalne kompetencije, pozitivan odnos prema učenju i radu, suradnju unutar škole, sa lokalnom zajednicom i stranim partnerima. U dvije godine realizirali su 52 akcije mobilnosti učitelja i učenika u Tursku, Španjolsku, Rumunjsku, Italiju, Bugarsku, Poljsku, Portugal i Grčku na kojima su se razvile suradnje, razmjenjivalo iskustvo i sklapala prijateljstva.

Motiviranim pozitivnim iskustvom i sa ciljem da škola kontinuirano razvija međunarodnu suradnju, uključili su se u novi Erasmus+ projekt imena Ecological Literacy. U sklopu projekta razvijat će ekološku svijest i pismenost među učenicima, učiteljima, roditeljima i u lokalnoj zajednici, upoznati i naučiti koncept zelene energije, zelene kuće, obnovljive izvore energije, zagađenje, otpad, koncept čiste energije, transport, vremenske (ne)prilike, prirodne nepogode, smanjenje kvalitete života zbog zagađenja, zagađenje zraka, svjetlosno i zvučno zagađenje.

Učenici, učitelji članovi Erasmus+ tima, voditeljica projekata Ivana Ružić i ravnatelj škole Siniša Stričak, predstavili su svoja iskustva i očekivanja od međunarodne suradnje u budućnosti.

Izvor: Ivana Ružić