Kultura i prosvjeta 28.02.2020. 08:19. Zadnja izmjena: 28.02.2020. 08:19.

U Prelogu

Predstavljanje knjige Slavice Gazibare Sarine priče i Ivorove mudrolije

U prostorima Knjižnice i čitaonice Grada Preloga u petak, 6. ožujka u 18 sati održat će se predstavljanje knjige Slavice Gazibare „Sarine priče i Ivorove mudrolije“. Moderatorica programa je dr. Mira Kermek Sredanović.

Profesorica hrvatskog jezika Slavica Gazibara rodom je iz Donjeg Kraljevca. Potreba za pisanjem i čitanjem Slavicu je potaknula da upiše i završi Filozofski fakultet, hrvatski jezik i filozofiju, a kako se rano počela baviti novinarskim radom, završila je i novinarstvo te pisala za Jutarnji list, agenciju HINA i lokalne medije. Zaposlila se u Gospodarskoj školi Čakovec, a potom u Elektrostrojarskoj školi Varaždin.

Surađivala je na književnim poetskim portalima, objavila je zbirku ljubavne poezije, piše liriku, lirsku prozu, kratke priče i pjesme za djecu.

Slavica Gazibara uz rad u školstvu i novinarstvu, lektorirala je brojne udžbenike iz informatike, znanstvene i druge radove, piše recenzije i eseje. Okušala se i u uređivanju. Osim što je pjesnikinja i sama pomaže u promociji domaćih pjesnika. 

  • Ulaz na predstavljanje knjige je slobodan.