Kultura i prosvjeta 09.11.2017. 10:18. Zadnja izmjena: 13.11.2017. 13:04.

Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec

ODGOĐENO! Predstavljanje knjige "Urbani trenuci" autora Maxa Juhasza u utorak, 14. studenoga

13. studenoga javljaju nam da je predstavljanje knjige ODGOĐENO!


Predstavljanje knjige "Urbani trenuci" autora Maxa Juhasza će se održati u utorak, 14. studenoga u 18:30 sati u multimedijalnoj dvorani Knjižnice "Nikola Zrinski" Čakovec. Promocija je ostvarena u suradnji s Fotoklubom Čakovec.

Više o knjizi: Knjiga "Urbani Trenuci"(1991.-2013.) posljednja je iz serijala, svojevrsne zagrebačke trilogije koja sadrži strogu selekcija fotografija u periodičnom istraživanju Zagreba tijekom 22 g. Tematski knjiga pripada žanru ulične fotografije, a sastavljena je od ranih radova, većinom uhvaćenih prizora na ulici, maglovitih gradskih jutara i lijenih pasjih popodneva, katkada i nesvjesno snimljenih komentara, raspoloženja ili vlastitih stajališta, naknadno iščitanih u stvarnosti koju je autor živio i spremnosti da prihvati ono što u trenutku okidanja možda nije odmah i u potpunosti vidio.

Više o autoru: Max Juhasz rođen je 1967. u Vukovaru. Fotografirati počinje 1991., kao dokumentarist tijekom rata za Hrvatsku neovisnost. Svoj fotografski senzibilitet izgradio je uz pomoć knjiga o fotografskoj umjetnosti, filmova, proučavajući radove velikih majstora fotografije i slikarstva te posjećujući razne izložbe, fotografske radionice i predavanja. Izlagao je samostalno i na mnogobrojnim skupnim izložbama a portfolio mu je objavljivan u uglednim domaćim i inozemnim časopisima te online-magazinima za fotografiju. Autor je mnogih naslovnica knjiga, tekstova u katalozima fotografskih izložbi drugih autora te predgovora u knjigama. Osnivač je i član fotografskog kolektiva KADAR 36 te član Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU) i Hrvatskoga društva likovnih umjetnika - Zagreb (HDLU Zagreb). Do sada je izdao tri autorske knjige fotografija. Živi i radi u Zagrebu.

Izvor: Željka Hatvalić Strahija