Kultura i prosvjeta 20.12.2016. 09:22. Zadnja izmjena: 20.12.2016. 09:22.

Fotoklub Čakovec

Predstavljena knjiga Petra Sabola i Davora Žerjava Kreativna makrofotografija

U srijedu, 14. prosinca, u Gradskoj kavani u Čakovcu održana je promocija knjige Kreativna makrofotografija Petra Sabola i Davora Žerjava, istaknutih članova Fotokluba Čakovec. Knjiga je već četvrto izdanje Fotokluba, a treće u njegovoj edukativnoj biblioteci. Sve tri dosadašnje knjige napisao je Žerjav, a i u ovoj je imao ulogu pisca, ali je glavni autor Sabol, kako je sam Žerjav rekao na promociji.

Knjiga će biti priručnik za makrofotografiju, odnosno slikanje malih stvari i detalja, za što je Sabol specijalist pa je dao stručnu podlogu knjige i mnoštvo fotografija za nju, rečeno je. Ona će poslužiti kao priručnik za ovu vrstu fotografije, pa i onima koji su početnici, ali uz uvjet da imaju volje za usavršavanjem, jer je naglasak knjige na kreativnosti u pristupu.

O knjizi, ali i djelatnosti Fotokluba, osobito izdavačkoj, govorio je Davorin Mance, njegov predsjednik, dok je o autorima govorio pisac predgovora Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove Međimurska priroda.

Sabol je jedan od najvećih majstora za makrofotografiju i prirodoznanstvenu fotografiju u svijetu, rekao je, znanje i iskustvo koje je izložio osobita su vrijednost knjige. O radu na knjizi govorio je Davor Žerjav, Petar Sabol nije prisustvovao, spriječen profesionalnim obvezama u Francuskoj.