Kultura i prosvjeta 13.11.2016. 10:27.

Čakovec

Predstavljena zbirka pjesama Blaženke Hunjadi Bašek "Zrijemo u tebi, Oče"

U prepunoj dvorani pastoralnog centra Župe svetog Antuna Padovanskog održano je predstavljanje nove zbirke pjesama Čakovčanke Blaženke Hunjadi Bašek Zrijemo u tebi, Oče. Djelatnica Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec pisanjem se bavi od djetinjstva, a svoju je prvu zbirku pjesama, pod nazivom Vjerujem, objavila 2010. godine. Nova zbirka nastala je u posljednje dvije godine.

Neke su pjesme od ranije, a neke su nastale u godini kada sam, zbog novih životnih iskustava, često duboko promišljala o smislu života i postojanja. Bilo je mnogo trenutaka samoće i dubokih previranja o sebi, svom odosu prema bližnjima. To su trenuci u kojima najviše tražimo Božju ljubav, a u toj sam ljubavi spoznala da su ljudi koji su nam potpora, utjeha i snaga naše najveće bogatstvo. Željela bih da stihovi koji svjedoče o veličini božjeg milosrđa dotaknu i druge i potaknu nas da jedni drugima budemo potpora i radost, rekla je autorica.

O knjizi Zrijemo u tebi, Oče govorio je i prof. dr. sc. Stjepan Hranjec.

Dok se jedni u teškim trenucima prepuštaju beznađu, Blaška snagu pronalazi u dubokoj i postojanoj vjeri. O tome želi svjedočiti stihom, pokazujući kako i koliko zrije u patnji. To je najvažniji i najdublji smisao ove knjige. Lirika koju su iznijedrili bolni trenuci je osobita i pitka, istaknuo je Hranjec.