Kultura i prosvjeta 09.11.2017. 11:53. Zadnja izmjena: 09.11.2017. 11:57.

Prelog

Preloška Knjižnica i čitaonica nagradila najčitače

Preloška Knjižnica i čitaonica, dobitnica ovogodišnjeg priznanja 'Knjižnica godine', u Mjesecu hrvatske knjige za svoje je korisnike pripremila pregršt zabavnih i zanimljivih događaja – predstavljanje knjiga, grupne posjete, izložbe i kvizove znanja, a cijeli se mjesec može iskoristiti pogodnost povrata knjiga bez plaćanja zakasnine.
Svoje najvjernije korisnike, Knjižnica redovito i nagrađuje, pa su i ove godine pripremljena priznanja i simbolične nagrade za najčitače. Listu uvjerljivo predvodi Gordana Bermanec, koja je u jednoj godini pročitala čak 110 knjiga! U svojim su kategorijama najčitači i Lovro Markati, Mislav Naranđa, Elena Pongrac, Leona Krušelj, Katarina Lončarić, Anica Čerepinko, Jelena Možek, Maja Slaviček i Maja Labaš-Horvat.

Dio najčitača već je preuzeo svoje nagrade, a po svoje anti-priznanje stigao je i nositelj titule najvekšešeg nevratitelja knjiga u povijesti – mladi Kristian Čurila
Dodajmo i da će zasluženo priznanje 'Knjižnice godine' Hrvatskog knjižničarskog društva, Knjižnici i čitaonici Grada Preloga biti uručeno na sam Dan hrvatskih knjižnica, 11. studenog.