Kultura i prosvjeta 01.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Prijavljeno više od sedamdeset popevki

NEDELIŠĆE – Na konferenciji za novinare održanoj 28. siječnja u Nedelišću predstavnici KUU-a Seljačka sloga Nedelišće, glavnog organizatora i ovogodišnje središnje smotre Međimurske popevke, kao i predstavnici KUD-a Mura Mursko Središće i KUD-a Općine Donji Kraljevec, koji će biti organizatori predsmotri (7. odnosno 13. veljače), sudionike skupa upoznali su s organizacijom i provedbom sve te tri popularne međimurske kulturne manifestacije.
S predsmotri u Murskom Središću i Donjem Kraljevcu ukupno dvadesetak, od sveukupno 70-ak prijavljenih napjeva, stručna će komisija izabrati za izvedbu na središnjoj smotri koja će se održati u Nedelišću (u tamošnjoj dvorani SGC-a Aton) u nedjelju, 5. lipnja. Sedamdesetak izvornih međimurskih popevki na predsmotrama u Murskom Središću i Donjem Kraljevcu izvest će deset solistica, tri solista i 24 pjevačke skupine iz dvadesetak međimurskih mjesta te Zagreba i Mađarske (Budimpešta i Sumarton). (fp)

Predsmotra Popevke

MURSKO SREDIŠĆE - Prva ovogodišnja predsmotra za središnju smotru Međimurske popevke održat će se u nedjelju, 7. veljače u Murskom Središću (s početkom u 18 sati u sportskoj dvorani). Na predsmotri će nastupiti jedan solist, četiri solistice i 11 pjevačkih skupina koje će izvesti ukupno tridesetak međimurskih pučkih napjeva. Organizator je KUD Mura Mursko Središće. (fp)

Izvor: 2858