Kultura i prosvjeta 04.12.2017. 07:08. Zadnja izmjena: 04.12.2017. 07:11.

Čakovec

Priznanje Tehničkoj školi za posebna postignuća i uspjehe u radu s mladim generacijama

Priznanje za posebna postignuća i uspjehe u radu s mladim generacijama na svečanoj sjednici povodom Dana Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu 17. studenoga ravnatelju Tehničke škole Čakovec Draženu Blažeki, dipl. ing., uručio je  dekan Fakulteta prof. dr. sc. Zvonimir Guzović. Uz čakovečku školu ista je priznanja dobilo još devet srednjih škola iz  Hrvatske.

- Sve srednje škole koje su primile ovo priznanje među najjačima su u informatici stoga je ovo velika pohvala Tehničkoj školi Čakovec. Na  Fakultetu su u zadnjih sedam godina radili na analizi iz kojih škola dolaze njihovi najuspješniji studenti i ovo je rezultat analize. Priznanje koje smo primili dokaz je da se s našim učenicima kvalitetno radi i ponosan sam što je taj rad prepoznat na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Zagreb na kojem su oni nastavili svoje obrazovanje. Sustav strukovnog obrazovanja stalno se mijenja i prilagođava, a mi te promijene pratimo. Poruka je ovo javnosti da u strukovnim školama postoje potencijali koje ovo društvo treba. U metaloprerađivačkoj industriji ne postoje samo kadrovi za jednostavne poslove i zato moramo težiti da djeca dobiju znanje za višu razinu poslova. Učenici na temelju kojih smo dobili ovo priznanje kod nas su pohađali smjer tehničar za računalstvo, strojarski računalni tehničar ili tehničku gimnaziju, kaže ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka.

Osim vrijednih priznanja školama iz Čakovca (priznanje je dobila i Gimnazija J. Slavenskog), na istoj svečanosti nagrađen je i pohvaljen student završne godine Matija Juras, nekada odličan učenik Tehničke škole Čakovec u smjeru strojarski računalni tehničar.