Kultura i prosvjeta 21.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

PROJEKTNI DAN EKONOMSKE I TRGOVAČKE ŠKOLE ČAKOVEC

Zadnji dan nastave u prošlom polugodištu u prostorijama Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu održano je nekoliko zanimljivih radionica objedinjenih nazivom Božiću ususret čista srca, mirne duše i svim osjetilima. U njima su dva školska sata sudjelovali brojni učenici, profesori, gosti i vanjski suradnici. Grupu od tridesetak učenika, pod vodstvom profesorice Ive Novak, okupila je radionica nazvana svijet glazbe. Na njoj su naučili svirati i pjevati pjesmu When the last tree iz pisma poglavice indijanskog plemena Seattle upućenog Abrahamu Lincolnu. Već dva sata nakon toga, izveli su je na školskoj božićno-novogodišnjoj priredbi.
Bilo je veselo i u bajkaonici u kojoj je dvadesetak djece iz vrtića Cvrčak i Bambi u suradnji s učenicima i knjižničarkom Leom Resman-Borković pisalo bajku.
Uz prikladnu demonstraciju mladenačkih novogodišnjih frizura, dvije su učenice iz susjedne Gospodarske škole upriličile školski frizeraj. Kako se danas peče „bakin kruh“ pokazala je zainteresiranim učenicima i ženama profesorica Željka Kadi iz udruge Zlatne roke. Marko Šrajbek, inženjer zaštite okoliša, održao je zanimljivu radionicu na temu sprečavanja emisije CO2 pod nazivom klimava klima. Profesorice Danijela Varga i Valentina Šrajbek otkrile su kako uz malo umijeća izraditi ekološki prihvatljive kozmetičke preparate.
Koktele su miješali učenici iz Srednje škole Prelog, a polaznici dodatne nastave za dobivanje njemačke jezične diplome sa svojom voditeljicom Matejom Mesarić-Peras prevodili su recepte tradicionalnih njemačkih božićnih kolača i dijelili ih prisutnima. Najnovije trendove u oslikavanju tijela pokazali su nam učenici iz Graditeljske škole.
Sve potrebno za dobru promociju vlastitih ideja demonstrirali su učenici ekonomskih razreda pod vodstvom svojih profesora, Tatjane Frančić Mikulić, Ivane Borković i Josipa Posavca.
Načela makrobiotičke prehrane prenijela nam je Vesna Tomašić, vlasnica trgovine zdrave hrane Makrovita iz Čakovca, koja nas je i počastila slatkim i slanim grickalicama.
Lea Resman-BorkovićZIMSKI KAMP INFORMATIKE U I. OŠ ČAKOVEC

Izvor: 2856