Kultura i prosvjeta 11.08.2016. 12:57. Zadnja izmjena: 11.08.2016. 13:08.

Vrijednosti milijun kuna

Projektom "Školski obroci svima!" Međimurska županija želi osigurati prehranu školarcima

Ono što je ključ uspjeha školstva i obrazovanja u cjelini bez sumnje je osigurati jednake uvjete svoj djeci, a po tom se principu rada vode i u Međimurskoj županiji, u kojoj su odlučili doskočiti problemu isključenosti djece čije su obitelju u riziku od siromaštva. Kako bi olakšali svakodnevni dolazak u školu svim svojim osnovnoškolcima, te im omogućili da ih tamo dočeka topli i zdravi obrok, osmislili su milijun kuna vrijedan projekt Školski obroci svima!.

Samo jedan od projekata koji osigurava jednake mogućnosti svakom djetetu

Ovim projektom osigurat će se školska prehrana u školskoj godini 2016./2017. za potrebitu djecu, njih 1.200, a s ciljem ublažiti najgore oblike dječjeg siromaštva u osnovnim školama čiji je osnivač i to pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva u obliku primanja redovite prehrane u sklopu školskih kuhinja.

Osim što će Međimurska županija projektom osigurati redovitu i kvalitetnu prehranu djece iz socijalno ugroženih obitelji, projekt će imati i direktne učinke na unapređenju njihove kvalitete života, bez sumnje će smanjiti daljnje rizike od siromaštva i socijalne isključenosti te poticati aktivno i zdravo odrastanje sve djece u osnovnoškolskom obrazovanju, što je potvrdilo te pohvalilo Ministarstvo socijalne politike i mladih RH.

Projekt će uvelike utjecati na život djece, smanjiti njihovu društvenu diskriminaciju i izolaciju, a cilj je i senzibilizirati javnost te zajednicu o potrebama djece iz socijalno ugroženih obitelji.