Kultura i prosvjeta 25.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

PROMICANJE KULTURE I UMJETNOSTI U MIHOVLJANU

U subotu, 21. veljače u društvenom domu Mihovljan održana je književna večer koju je predvodio predsjednik čakovečkog ogranka Matice hrvatske i mještanin Mihovljana Ivan Pranjić. Nakon nekoliko riječi o Matici hrvatski i izdanjima čakovečkog ogranka predstavio je vlastiti rad. – Objavljene su moje dvije knjige autorskih tekstova i dvije antologije, no ipak sam najponosniji na to što sam kao profesor hrvatskog jezika u gimnaziji mentor brojnim mladim piscima već 20 godina. Vodim književnu radionicu i trudim se učenicima ugraditi ljubav prema pisanju i umjetnosti, kazao je Pranjić.

 

Dvoje gimnazijalaca – Katarina i Filip Pintarić tijekom večeri su publici pročitali nekoliko njegovih pjesama, a svi su bili ugodno iznenađeni kada je sam Ivan Pranjić u ruke uzeo gitaru otpjevavši svoju pjesmu. U izvedbi druge pjesme osebujnim mu se glasom pridružila bivša gimnazijalka Lea Šprajc.

 

Program obogaćen pjesmom KUD-a Mihovljan zatvoren je otvaranjem izložbe tematski vezane za odlazeću zimu, Valentinovo i fašnik. Autori izloženih radova su članovi umjetničke sekcije KUD-a Mihovljan: Zdravko Bubek, Josipa Flac, Vera Lipović, Zlatko Hergotić, Nevenka Ilijaš, Marijana Vidović i Stjepan Bratković, Josipa Bratković, Kristijan Gunc, Ivan Posavec, Dragutin Rašperger, Slavko Vidović, Stjepan Vidović i Vesna Wrana, a izložba je otvorena do 8.ožujka. – Predstavlja se 14 autora s 33 rada u različitim tehnikama njegujući svoj likovni izričaj, rekao je voditelj umjetničke sekcije Zlatko Hergotić pozvavši sve da razgledaju izložbu. 

 

Fotografije s književne večeri i izložbe pogledajte OVDJE.

Izvor: 3122