Kultura i prosvjeta 05.03.2020. 08:25. Zadnja izmjena: 05.03.2020. 08:30.

Čakovec

Putopisno predavanje i predstavljanje knjige Tomislava Birtića Na Caminu sam zagrlio Boga

Putopisno predavanje i predstavljanje knjige Tomislava Birtića "Na Caminu sam zagrlio Boga" u dvorani Knjižnice "Nikola Zrinski" Čakovec održat će se u utorak, 10. ožujka u 18 sati.

Tomislav Birtić je rođen u Osijeku, a dugo godina živi u Zagrebu. On je novinar i književnik koji je prošao 800 kilometara dugu španjolsku hodočasničku rutu prema grobu Sv. apostola Jakova u Santiago de Composteli, poznatoj kao – Camino.

U knjizi „Na Caminu sam zagrlio Boga” autor iznosi brojne anegdote, smiješne i tužne priče i spoznaje koje je osvijestio za vrijeme puta, na zanimljiv način opisuje svoje putovanje naglašavajući ponajviše emocionalni aspekt puta koji mu je u život unio brojne nove spoznaje: o dobivanju i pronalasku sebe, snazi ljubavi, oslobađanju od straha, važnosti oprosta, zagrljaju s Bogom kojega je doživio i koji ga je usrećio i oplemenio.

Autor je nekoliko knjiga, a najpoznatije su mu Četiri ručka, Dnevnik malog ulagača, Krvavo plavo, Navučen na narkićku, Smršavio sam 40 kila i ne debljam se, Šetnje s Bogom u gojzericama.

Ulaz je slobodan.