Kultura i prosvjeta 21.04.2018. 23:03. Zadnja izmjena: 21.04.2018. 23:04.

Mala škola roditeljstva

Radionice pod vodstvom Jelene Klinčević zajedničkog imena Roditelji, gdje ste?

U čakovečkoj Knjižnici Nikola Zrinski Čakovec u četvrtak, 12. travnja započela je „mala škola roditeljstva”. Riječ je o radionicama zajedničkog imena Roditelji, gdje ste? koje već treću godinu vodi klinička psihologinja Jelena Klinčević, ujedno članica koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec-prijatelj djece. Preventivne radionice na rasporedu su svaki četvrtak do 14. lipnja, od 17:30 do 19 sati, a namijenjene su svim roditeljima, bez obzira na dob djeteta.

- Program se razvija od 2002. godine te se tiče zaštite mentalnog zdravlja. Roditelji na tečaju dobivaju poduku o elementima psihologije ličnosti pa govorimo o strukturi ličnosti, odnosno o roditeljskoj ulozi i djetetu i njihovoj međusobnoj interakciji. Veći dio radionica posvećen je psihičkim procesima, obuhvatit ćemo i odgojne metode, dok je završna radionica posvećena sumiranju naučenog. Roditelji na kraju mini škole koja traje 10 tjedana dobiju diplomu da su prošli tečaj te knjižicu i mali edukativni materijal. Uvijek se trudimo tempirati da radionice završe u isto vrijeme kad i školska godina kako bi djeca i roditelji zajedno dobili svoje diplome, rekla je voditeljica radionica Jelena Klinčević.

Uključite se!

Nakon prve radionice radnog naslova Biti roditelj, 19. travnja na rasporedu je bila radionica Biti dijete. Tema 26. travnja bit će zadovoljavanje potreba, 3. svibnja govorit će se o uvažavanju i njegovanju emocija, a 10. svibnja kako se nositi sa stresom. 17. svibnja u centru pažnje bit će traume, a 24. svibnja agresivnost. Zadnji četvrtak u svibnju roditelji će imati prilike saznati ponešto o rješavanju problema u odgoju. 7. lipnja tema će biti uspostava granice i disciplina, nakon čega slijedi finalna radionica 14. lipnja naslovljena Uspješno rasti zajedno.

1 Radionice vodi klinička psihologinja Jelena Klinčević

2