Kultura i prosvjeta 02.08.2019. 11:55. Zadnja izmjena: 02.08.2019. 11:55.

Dobitnica Rektorove nagrade

Rahela Crkvenčić: Ekonomija me naučila promišljenom pristupu problemu

Za najbolji uspjeh na Odjelu za poslovnu ekonomiju na Sveučilištu Sjever Rektorovu nagradu u akademskoj godini 2016./2017. primila je 28-godišnja Rahela Crkvenčić iz Čakovca. Rahela je završila diplomski sveučilišni studij Poslovna ekonomija, smjer međunarodne trgovine te je danas magistrica ekonomije.  - Radi se o novom studijskom smjeru oblikovanom u skladu sa suvremenim spoznajama iz područja ekonomske struke, dok je sam edukacijski program oblikovan prema EU trendovima i praksama, objasnila je mlada ekonomistica. 

- Ekonomija nudi mnoge izazove i zadaci koji rješava često zahtijevaju promišljen pristup, što je dobar trening za mnoge životne kušnje. Odabirom studija jako sam zadovoljna jer sam imala pristup sadržajima koji su me zanimali i jer sam naučila i savladala mnoga znanja primjenjiva u svakodnevnom radu u tvrtkama i drugim organizacijama, kazala je Rahela.

Disciplina

- U mojem slučaju predanost učenju i disciplina bili su ključ za postizanje ciljeva. Tijekom studiranja bila sam zaposlena puno radno vrijeme pa je usklađivanje poslovnih i fakultetskih obaveza zahtijevalo napor i dobru organizaciju, kaže Rahela. Neizmjerno je zahvalna obitelji na podršci. - Nagrada me jako iznenadila no, mogu reći, bilo je to jedno od najugodnijih iznenađenja ikad. Za mene ona predstavlja priznanje za sav rad i trud uložen tijekom studiranja. Rahela radi kao inspektorica na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje u Čakovcu. 

- Oduvijek sam željela obavljati povjerene zadatke i dužnosti najbolje što mogu pa mi je to želja i sada. Teško je reći što će budućnost donijeti, ali volim misliti da su sve opcije otvorene - bitno je slijediti svoje ideje i ciljeve, dodaje naša sugovornica. Rahela te preporučuje studiranje na Sveučilištu Sjever svima koji ekonomiju vole.