Kultura i prosvjeta 09.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Savjetodavno pravna edukacija u Čakovcu

U četvrtak, 24. rujna u prostorima nekadašnje Obrtničke komore u centru Čakovca u organizaciji Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, a u suradnji s Maticom umirovljenika Međimurske županije održana je savjetodavno pravna edukacija o sprečavanju zlouporabe ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju. 

 

Edukacija je održana u sklopu projekta Znanje je moć kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Projekt se provodi na području Međimurske i Krapinsko – zagorske županije, a usmjeren je poboljšanju kvalitete života starijih osoba. U sklopu projekta provode se spomenute savjetodavno – pravne edukacije, održavale su se informatičke radionice, radionice o zdravom načinu života i važnosti kretanja u trećoj životnoj dobi, a dva dana u tjednu, ponedjeljak i utorak, građanima je dostupna besplatna pravna pomoć od kvalificiranih pravnih stručnjaka Društva.     

 

Edukacija je okupila pedesetak osoba starije životne dobi koje je s ugovorima detaljnije upoznala pravnica, a ujedno i predsjednica Društva, Miljenka Radović, mag.iur.  Na taj način svim prisutnima je predstavljena bitna razlika između ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, uvjeti sklapanja, obveze potpisnika ugovora kao i uvjeti eventualnog raskidanja ugovora bez posljedica za korisnika uzdržavanja. 

Izvor: 3154