Kultura i prosvjeta 29.04.2017. 09:08. Zadnja izmjena: 29.04.2017. 09:08.

Roditelji, gdje ste?

Škola roditeljstva kliničke psihologinje Jelene Klinčević svake srijede

U Knjižnici Nikola Zrinski Čakovec u srijedu, 19. travnja održana je prva u nizu radionica koje će se održavati svake srijede do 21. lipnja kao mala psihološka škola roditeljstva pod nazivom Roditelji, gdje ste? Tema prve radionice bila je Biti roditelj, a projekt je pripremila mr. sc. Jelena Klinčević, klinička psihologinja iz Čakovca:

– Program psiholoških radionica jedna je od aktivnosti projekta Grad Čakovec - prijatelj djece. Jedan sam od članova koordinacijskog odbora tog projekta kojeg razvijamo od 2002. godine, a radionice su pripremljene kako bi roditeljima nizom tema iz psihologije pomogli da učvrste roditeljski identitet i pomognu djeci na putu razvoja u zdravu ličnost, objasnila je psihologinja J. Klinčević, napomenuvši da je izuzetno zadovoljna odazivom na prvu od radionica koje se održavaju u opuštenoj atmosferi i svatko sudjeluje koliko želi i može.

U deset psiholoških radionica sažete su osnovne informacije o tome što je važno za stvaranje i održavanje stabilnog psihičkog razvoja djece i roditelja u uzajamnom odnosu. Na radionice u čakovečku Knjižnicu srijedom od 17:30 do 19 sati pozvani su svi zainteresirani roditelji. Program je besplatan, ne treba se prethodno predbilježiti, niti je kontinuirano pohađanje obavezno.

NE PROPUSTITE!

Tema iduće radionice koja se održava u srijedu 3. svibnja je Zadovoljavati potrebe, 10. svibnja bit će riječi o uvažavanju i njegovanju emocija, 17. svibnja tema je Nositi se sa stresom, 24. svibnja Proraditi traume i 31. svibnja Kontrolirati agresivnost.

Radionice će se nastavljati u istom terminu i u lipnju, pa će tako 7. lipnja tema biti Rješavati probleme u odgoju, 14. lipnja govorit će se o uspostavljanju granica i disciplini, dok posljednja u nizu radionica, 21. lipnja nosi naziv Uspješno rasti zajedno.