Kultura i prosvjeta 29.12.2018. 10:15. Zadnja izmjena: 29.12.2018. 10:16.

Čakovec

Slikovnica 3, 2, 1 BOŽIĆ!!!: Božićna priča ispričana tekstom i slikom

Sredinom prosinca u Dječjem odjelu Knjižnice Nikola Zrinski u Čakovcu predstavljena je slikovnica 3, 2, 1 BOŽIĆ!!! za koju je tekst napisala Kristina Štebih iz Čakovca, a ilustrirala ju Lana Hohnjec iz Strahoninca.

- Poticaj za slikovnicu dala je suradnja s Kontakt teatrom iz Čakovca koji je želio napraviti predstavu za djecu s blagdanskom temom, pa sama ja napisala priču o dva astronauta koji pomažu da djeci budu dostavljeni darovi, ali s Božiću primjerenom porukom da nije sve u materijalnim vrijednostima, rekla je Kristina Štebih, već afirmirana dramska autorica koja se ovime prvi puta okušala u ovom literarnom žanru. Dodala je:

-Predstava je i uspjela, svidjela se djeci, a Lana i ja već smo prije dogovarale suradnju pa se pisanje priče za djecu pokazalo idealnom prilikom za to. Lanu već otprije znam kao vrsnu ilustratoricu, njezin rad je odgovarao mojoj viziji priče i tu smo se odmah našle.

O Kristini Štebih kao spisateljici, a i o slikovnici govorio je Ivan Pranjić, prof., predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, njezinog izdavača. Za najmlađu publiku u Dječjem odjelu članovi Kontakt teatra Matko Buvač i Andro Damiš slikovnicu su oživjeli predstavom koja joj je i bila osnova.