Kultura i prosvjeta 03.06.2019. 12:32. Zadnja izmjena: 03.06.2019. 12:43.

Čakovec

SLUK: Važna priznanja Kazališnoj družini Pinklec

Kazališna družina Pinklec i ove je godine sudjelovala na Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske ( SLUK ), 27. po redu. Odigrali su predstavu „Do viđenja”, redatelja Romana Bogdana.

  • Sa SLUK-a su se vratili sa veoma važnim priznanjima:

Organizacijski odbor dodijelio je PRIZNANJE ZA DUGOGODIŠNJI RAD U LUTKARSTVU Romanu Bogdanu kao redatelju koji već dugi niz godina promiče lutkarstvo u Hrvatskoj.

Pinklecima je također dodijeljena POVELJA za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni, za predstavu Tamare Kučinović, RUČAK ZA ŠESTERO.

Povelja je Pinklecima dodijeljena od strane Zavoda za povijest hrvatske knjiženosti, kazališta i glazbe HAZU, Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta i Festivalskog odbora Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske ( SLUK ) i dodjeljuje svake druge godine. Povelja kao ima kulturološko značenje.

U obzir za dodjelu Povelje ulaze sva umjetničko-lutkarska ostvarenja, premijerno izvedena u razdoblju između dvaju SLUK-ova, a sadržajno vezana za scensko istraživanje hrvatske dramske baštine na lutkarskoj sceni.