Kultura i prosvjeta 06.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

SREDNJA ŠKOLA PRELOG, 3. KU

U vremenu u kojem nas mediji zasipaju kuharskim šouima, nadmetanjima i pripremama jednostavnih jela za svaki dan, u goste Dobrih vibracija lista Međimurje stiže i jedan “kuharski razred”. Okupilo se njih dvadeset troje u Srednjoj školi Prelog, u 3. ku razredu kojim sada završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje.

 

Spremni su, kažu, za sve izazove struke, smiono, otvorenog srca i uma, jednako onako kako ih je ove tri godine kao razrednica vodila Jasenka Poljak. Ponosni su kad govore o sebi jer ističu da među kolegama slove kao najbolji kuhari u Školi. Dakako da se to podrazumijeva, no, tome pridružuju istinski interes za posao kojim će se baviti. Koliko su dobri - potvrđuje podatak da je predstavnica razrednica Adrijana Lepen osvojila drugo mjesto na regionalnom natjecanju Gastro. Složni su u svemu, posebice pri korištenju joker ispričnice: javit ću se drugi put. Često sudjeluju na javnim nastupima i manifestacijama u organizaciji Škole, a trenutno se raduju maturantskim danima.

 

Oni su: Martina Beti, Jurica Blažić, Martina Bogdan, Silvija Cmrečnjak, Jonatan Horvat, Maja Horvat, Siniša Horvat, Tin Goričanec, Emili Ignac, Doroteja Ivković, Jurica Krušec, Adrijana Lepen, Lovro Levačić, Kruno Mađarić, Michael Mesarić, Renata Munđar, Monika Novak, Robert Radiković, Dunja Sačić, Antonio Šafarić, Josipa Vuković, Ivan Vurušić i Mihael Zorman.

 

Izvor: 3131