Kultura i prosvjeta 12.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

SREDNJA ŠKOLA PRELOG, 4.EK

Maturanti 4.ek razreda Srednje škole Prelog budući su ekonomisti. Osmorici mladića društvo u odjeljenju pravi dvadeset djevojaka, a vodi ih razrednica Danijela Naranđa koja im predaje informatiku. Kao razred, najviše vole zajednička putovanja. U dosadašnjim su zajedničkim godinama obišli Češku, Slovačku, Austriju, Mađarsku, poznati zabavni park Gardaland u Italiji i Sarajevo.

 

Sjećanja koja dijele i koja će ih uvijek spajati brojna su, a kad je o pojedincima riječ, tad navode svoju kolegicu Anu Škodu kao uspješnu crtačicu koja često crta za potrebe Škole, a potom i za sebe privatno. Istodobno, Ivanu Kovač ističu kao izvanrednu matematičarku. Na maturalcu su uživali, nekoliko puta se izgubili, ali svaki dan su se dobro zabavili. Razrednica im je za ukupno ponašanje na maturalnom putovanju dala ocjenu devet i pol, od mogućih deset. Složni su, motivirajući i veseo razred. Tvrde da znaju napraviti dobru atmosferu u kojoj se svatko osjeća ugodno. 

 

Četvrti razred im je donio veliko razmještanje po klupama, ali i vrlo dobre ocjene. Najpredmeti su im Marketing usluga i Tržište kapitala, no, vole oni i pisanu riječ, pa svaki put u Školi sudjeluju u radionicama čitanja knjiga. Maturantske obveze i polaganje državne mature sve su bliži, a s njima i iščekivanja veselih dana u kojima će slaviti i svoj susret i rastanak. Oni su: Ana Škoda, Patricija Mihocek, Ivana Kovač, Tihana Vlašić, Marko Othman, David Vodusek, Doris Kraljić, Tena Orehovec, Karlo Kivač, Petra Šelja, Paula Hančić, Paula Dravec, Violeta Balog, Aleksandra Vručina, Vlatka Čavolović, Patricia Petric, Klara Vidović, Ramona Švenda, Melani Petković, Bruno Mraz, Patrik Šimunić, Aleksandar Grabant, Matin Mlinarić, Boris Balog, Roberta Hozjak, Ivona Čerepinko, Viktorija Belić i Sara Posavec.

Izvor: 3120