Kultura i prosvjeta 08.03.2018. 09:15. Zadnja izmjena: 08.03.2018. 09:20.

GORNJI MIHALJEVEC

Stihovi sjećanja na prošla vremena

Dvoranu doma kulture u Gornjem Mihaljevcu u nedjelju, 18. veljače ispunili su ljubitelji poezije i kajkavštine koji su došli uživati u stihovima iz zbirke pjesama Minoli cajti, autora Ivana Grahovca iz Čakovca. Zbirka sadrži osamdeset i jednu pjesmu od kojih je većina napisana na kajkavskom narječju, a govore o životu ljudi iz autorove mladosti.

-U stihovima nastalim unatrag godinu dana obuhvaćena je povijest mog rodnog sela Mačkovca, ali i drugih dijelova Međimurja, moja sjećanja na djetinjstvo i mladost, uspomene, ljubavne zgode i nezgode, rekao je autor koji se osim pisanjem stihova bavi i amaterskom fotografijom i videom pretežno folklorne tematike.

Publika je imala priliku uživati u odabranim pjesmama koje su recitirali Lea Kovačić, Mirjana Kraljić Novak, Ivanka Golub, Sanela Petković, Anita Škvorc Branda, Daliborka Trupković, Gabrijela Košak, Katarina Medved, Jasenka Novak i Marijan Belčić, a promociju prve objavljene knjige ovog autora, svojim su glazbenim nastupima uveličali i Dominik Bogdan, Muška vokalna skupina Sv. Juraj na Bregu, Vladimir Košir- Tonka te članovi KUU-a Seljačka sloga Nedelišće