Kultura i prosvjeta 23.12.2019. 08:10. Zadnja izmjena: 23.12.2019. 08:10.

Pjevač amater

STJEPAN BALOG, KANTAUTOR IZ PRIBISLAVCA: Spjevao sam pjesmu Čakovcu

U mladosti pjevač amater, Stjepan Balog iz Pribislavca, inače rođeni Čakovčanec i u umirovljeničkoj dobi zadržao je strast prema pjesmi.

Ne nastupa više javno kao nekad na "Susretima zabavaljača", "Međimurskim jesenjim večerima", "Zlatnom glasu Međimurja" ili susretima pjevača amatera Međimurja i Prekmurja, ali pjesma mu je, kaže, uvijek u srcu:

- Od osnovne škole pjevam, evo do danas kad sam umirovljenik. Poznajem dobro sve pjesme vezane uz naš kraj, uz Međimurje, spominju se Mura, Drava, vinogorje, ali ni jedne pjesme nije bilo o mojem Čakovcu! Mučilo me to, a onda je za jedne moje šetnje, kad sam stao na mihovljanskom bregu i pogledao prema Čakovcu, pjesma sama došla... Zapisao sam, smislio melodiju, Maasaj Kovačević iz Mačkovca je aranžirao skladbu (on inače je i Gibonnijev aranžer) i sad i moj Čakovec ima – svoju pjesmu.

Nedavno se skladba Stjepana Baloga počela "vrtjeti" u programu domaćih radiopostaja , vjerojatno će prvo slušateljima "u uho ući" refren "Čakovec, Čakovec, Čakovec moj mili, v tebi su ljudi navek srečni bili, Čakovec, Čakovec, Čakovec moj mili, f tebi su Zrinski i Frankopani bili..."