Kultura i prosvjeta 01.09.2020. 08:15. Zadnja izmjena: 01.09.2020. 08:15.

Grad Čakovec

Svakom čakovečkom osnovnoškolcu platit će se radne bilježnice

Grad Čakovec će svojim osnovnoškolcima platiti radne bilježnice, likovne mape i pribor za tehničku kulturu, odnosno sve druge obrazovne materijale navedene u Katalogu odobrenih drugih obrazovnih materijala za osnovnu školu, objavljenom na službenim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje.

Kako je velika većina roditelja već ranije naručila radne bilježnice i  ostale materijale, dogovoreno je da će uz predočenje računa, svaka škola roditelju vratiti plaćeni iznos. Važno je napomenuti da oni roditelji koji još nisu kupili materijale to sami učine, a škola će im naknadno vratiti novac. Ova odluka odnosi se na sve učenike koji imaju prebivalište na području Grada Čakovca, uključujući i one koji pohađaju škole kojima Grad Čakovec nije osnivač (OŠ Strahoninec i OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec). Odluka se ne odnosi na učenike koji pohađaju neku od osnovnih škola na području Grada Čakovca, a nemaju prijavljeno prebivalište na području Grada Čakovca.

Prvih dana škole, učenici će dobiti zahtjev za vraćanje novca utrošenog za kupnju radnih bilježnica te će ga popunjenog vratiti zajedno s računom. Temeljem tog zahtjeva škola će im vratiti novac. Zahtjev za vraćanje novca može se dostaviti do 30. listopada 2020. godine.

Čakovečke osnovnoškolce na klupama će dočekati i po dvije maske za lice. Maske su pamučne, dvoslojne i perive, a naručene su u dvije veličine. Također, kao i ranijih godina svaki čakovečki osnovnoškolac dobit će i komplet bilježnica.

Ove odluke na tragu su višegodišnjeg sustavnog ulaganja u obrazovanje, s ciljem što osiguravanja što kvalitetnijih i jednakih uvjeta za sve učenike. To je posebno važno danas, u okolnostima epidemije COVID-19 virusa.

Prema riječima gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, od ključne je važnosti našoj djeci i mladima osigurati sve potrebne uvjete kako bi u okolnostima epidemije mogli što normalnije pohađati nastavu. „Osigurat ćemo provedbu svih propisanih mjera, a osiguravanjem obrazovnih materijala i maski za lice roditeljima nastojimo financijski olakšati početak nastave. Pozivam sve učenike i zaposlenike škola da se pridržavaju propisanih mjera, kako bi imali što manje eventualnih prekida u nastavi te što manje zaraženih.“

Sve dodatne informacije, građani mogu dobiti u Gradskoj upravi u Upravnom odjelu za društvene, protokolarne poslove i odnose s javnošću ili putem elektroničke pošte: [email protected].