Kultura i prosvjeta 05.06.2020. 09:17. Zadnja izmjena: 05.06.2020. 09:17.

Udruga Mlada Pera

Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka

Brojne kreativne priče osnovnoškolaca stigle su na natječaj Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka koji je organizirala Udruga Mlada pera, a 44 izabranih bit će objavljeno u slikovnici.

Nagradu za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca s područja Grada Čakovca dobio je Andrija Gabriel Kežman, učenik 3. a razreda III. OŠ Čakovec za priču Pustolovina Zmajčeka Pozojčeka dok je za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca iz Međimurja bez Čakovca nagrađena Gita Radiković, učenica 2. a razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec za priču Zmajček Pozojček i tajna krvave livade, a nagrađeni su i  Hana Blažević i Zorana Đurašević, iz škola izvan Međimurja. Nagrađeni će, uz svoj primjerak slikovnice, dobiti i Zlatno pero te 500 kn novčane nagrade. (

  • U tijeku je i natječaj Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju! i možda upravo ti dragi mladi literatu imaš šansu objaviti svoju knjigu!!! I neka ne bude više korone jer Zmajček Pozojček se i dogodine želi družiti s djecom i mladim perima!