Kultura i prosvjeta 26.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC, 4. ST1

Dijana Savić i Drago Klemenčić naučili su nas dobroti

 

Računalni tehničari za strojarstvo iz 4. st1 razreda Tehničke škole Čakovec polako su, kao i svi maturanti, došli do kraja srednjoškolskog obrazovanja, proveselili se minulih dana i sad su spremni za obranu završnih radova i državnu maturu. U četiri zajedničke godine naučili su složno braniti zajedničke interese. Svi redom bili su dobri i uspješni učenici, a o tome govore i plasmani na mnoga županijska i međužupanijska natjecanja. Odmjerili su se i na državnim natjecanjima na kojima su se plasirali u sam vrh ljestvice najboljih. Karlo Varga i Kristijan Nemec natjecali su se u dizajniranju proizvoda pomoću računala, a Ivan Farkaš i Benjamin Belić u strojarskim konstrukcijama. Osim uspjeha u okviru Škole, uspješni su i u izvannastavnim aktivnostima. Karlo Čanadi je radioamater koji se natjecao i na europskoj razini, trojica glazbenika - Viktor Herman, Ivan Farkaš i Andreas Boj sviraju u “svom stilu”, i to vrlo uspješno.

 

Neki se bave sportom, drugi odlaze u teretanu, a svi zajedno ponekad izađu van i zabave se. Nikada neće zaboraviti maturalac u Španjolskoj ni svoju najdražu profesoricu Dijanu Savić koja im je predavala Hrvatski jezik (a kao lektorica ovog tjednika i nama je omiljena, op. n.). Ona im je, kažu, osvijestila značenje one “služba je služba, družba je družba”. Većina njih iz 4. st1 nastavit će školovanje na nekom od tehničkih fakulteta u Hrvatskoj i inozemstvu, a neki će ipak potražiti posao. Zahvalni su svim svojim profesorima, osobito razredniku Dragi Klemenčiću koji im je bezuvjetno pomagao u tome da postanu dobri stručnjaci i još bolji ljudi. Za kraj, svom razredniku poručuju: Profesore, još čekamo bograč!

 

Oni su: Benjamin Belić, Andreas Boj, Marko Brežnjak, Karlo Čanadi, Aleksandar Čižmešija, Ivan Farkaš, Filip Friščić, Viktor Herman, Nikola Hrustek, Dominik Kolar, Luka Kozar, Luka Lesjak, Matija Marčec, Stjepan Markač, Igor Murković, Kristijan Nemec, Marko Nemet, Sebastian Petek, Denis Premuš, Antonio Rebrek, Dominik Šulj, Mihael Tkalec, Stiven Trstenjak, Karlo Varga, Vinko Varga, Arijan Vinko Novak, Denis Vuk, Antonio Zadravec i Ivan Zadravec.

Izvor: 3135