Kultura i prosvjeta 05.05.2019. 09:46. Zadnja izmjena: 05.05.2019. 09:46.

Natjecanje

Tehnička škola Čakovec: Sjajni rezultati naše sjajne mladosti

Uspjesima koje učenici Tehničke škole Čakovec postižu u sektorima za koje se obrazuju – strojarstvu, računalstvu i elektrotehnici, pridružuju se i naši 'nijemci' koji stoje na tronu s najboljim poznavateljima stranih jezika u Lijepoj Našoj. Nedavno je osvojenim drugim mjestom na državnom natjecanju iz njemačkog jezika Marko Novak iz 3. TG dokazao da je TŠČ korak isprad svih, kažu ponosno u Školi.

Grad Zadar bio je domaćin natjecanja, a uspješnog učenika Marka pripremala je mentorica Daniela Zadravec, prof.

Drugo mjesto u državi u kategoriji trećih razreda nije jedini veliki uspjeh. Na međunarodnom natjecanju Best in Deutsch ove školske godine Marko se u konkurenciji više od 3.000 učenika iz 11 zemalja plasirao na sjajno - deveto mjesto. Nakon tog natjecanja Tehnička škola Čakovec proglašena je četvrtom najuspješnijom školom u Hrvatskoj po poznavanju njemačkog jezika. Osim Marka Novaka, tom izvanrednom mjestu pridonijeli su rezultati Domagoja Topleka, Jurja Budiše, Ivana Jurinića i Marina Trajbara.

Plasmani učenika Tehničke škole Čakovec na državna natjecanja u gotovo svim područjima obrazovanja dokaz su da je TŠČ škola budućnosti.