Kultura i prosvjeta 27.11.2018. 10:55. Zadnja izmjena: 27.11.2018. 10:58.

Nagrade za najbolje

Tko su najčitači Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec?

Dodjelom nagrada autorima najboljih radova u likovno - literarnom natječaju Šetnja stazom tradicije, sudionicima programa Blabla i najčitačima Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec, završen je Mjesec hrvatske knjige. Ove je godine manifestacija bila posvećena kulturnoj baštini te su djeca napisala priče i pjesme i izradila likovne radove na tu temu, a sve pristigle uratke pohvalila je knjižničarka Blaženka Hunjadi-Bašek, podijelivši prigodne poklone najboljima.

Najbolje literarne radove u kategoriji viših razreda napisale su učenice sedmih razreda Mia Čmrlec iz OŠ Donja Dubrava, Stela Lovrec iz OŠ Gornji Mihaljevec i Hanna Kovač iz OŠ Orehovica, dok su najbolje likovne radove izradile sedmašica Viktorija Gašparlin iz OŠ Nedelišće, učenica petog razreda OŠ Belica Amalija Lerinc i učenica petog razreda OŠ Domašinec Ena Kovač. U kategoriji nižih razreda nagrađeni su likovni rad učenice trećeg razreda OŠ Mala Subotica Helene Marčec, učenice prvog razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec Elene Malnar i učenice drugog razreda OŠ Belica Tene Novak.

U ljetnom programu poticanja čitanja iz užitka Blabla sudjelovalo je stotinjak djece nižih razreda osnovnih škola grada Čakovca. Nagrađeni su oni koji su sudjelovali u svim aktivnostima programa - u čitanju, u likovnom izričaju i u kvizu, a to su Keti Tropša, Kaja Colarić te Marko i Marta Jezernik.

Odrasla najčitačica čakovečke Knjižnice je Bojana Kolarić koja je pročitala čak 213 knjiga. Od učenika nižih razreda najviše je naslova, čak 82, pročitao Ian Gradinščak, od učenika viših razreda 80 naslova posudila je Helena Veselko, a od djece predškolske dobi najčitačicom, s 81 pročitanom knjigom, proglašena je Mia Pavlic.

U programu dodjele nagrada sudjelovala je Dora Gašparić, izvevši nekoliko skladbi na klavijaturama.