Kultura i prosvjeta 21.12.2017. 22:30. Zadnja izmjena: 21.12.2017. 22:30.

TIC

Treći razredi uzeli prva 3 mjesta na 3. kolo Hrvatske Logo Lige

Ustrajnost i vježba pod stručnim vodstvom odličan je put do uspjeha. To su nam pokazali naši najmlađi “algoritmaši” koji su ove školske godine započeli programirati u programskom jeziku Logo i natjecati se u sklopu Hrvatske Logo lige. Na trećem kolu Hrvatske Logo lige održanom 10. prosinca 2017., nakon samo nekoliko mjeseci vježbanja ostvarili su izvanredne rezultate. Natjecanje se održalo u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) čija potpora omogućuje ostvarivanje naših ciljeva i rad na napretku djece.

Dominacija u kategoriji trećih razreda

Najmlađe uzdanice Međimurskog informatičkog kluba (MIK) i Mladih informatičara Strahoninca (MIS) – Mirna Drabić, Lovro Kutnjak i Saša Ovčarić zauzeli su prva tri mjesta u kategoriji trećih razreda osnovne škole. Osvojenih 190 bodova Lovre Kutnjaka bilo je dovoljno za 1. mjesto, slijedila je Mirna Drabić s osvojenih 170 bodova i 2. mjestom, dok je Saša Ovčarić zauzeo 3. mjesto osvojivši 130 bodova na svojem prvom natjecanju.

U kategoriji četvrtih razreda Filip Vinko zauzeo je izvrsno 5. mjesto, a prati ga Bruno Benčik na 9. mjestu.

Petaši napreduju iz kola u kolo

Izvrsne rezultate ostvarili su i Emanuel Hodić na 5. mjestom, te Andrija Železnjak na 6. mjestu u kategoriji petih razreda. Važno je napomenuti da su ova dvojica mladih programera iz kola u kolo napredovali za po 10 mjesta.

Mentor učenicima i voditelj natjecanja Hrvatske Logo lige je Viktor Lazar mag. inf.
Rezultati svih članova (više informacija dostupno je OVDJE)

3. razredi
Lovro Kutnjak – 1.
Mirna Drabić – 2.
Saša Ovčarić – 3.

4. razredi
Filip Vinko – 5.
Bruno Benčik – 9.

5. razredi
Emanuel Hodić – 5.
Andrija Železnjak – 6.
Fran Leček – 15.
Roko Gluhak – 32.
Maksim Pleša – 32.
Jan Majerić – 36.

6. razredi
Neo Loparić – 35.

Izvor: MIS Strahoninec