Kultura i prosvjeta 13.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 17.02.2017. 14:58.

U Čakovcu održan humanitarni koncert Prijatelji za Katružu

Već petnaestu godinu članovi, građani, donatori i podupiratelji Katruže pridonose uspješnom radu Međimurske zaklade solidarnosti. Želeći se zahvaliti svima koji pomažu, ali i prikupiti sredstva za daljnji rad organiziran je humanitarni koncert.

Na koncertu u Centru za kulturu održanom ovog petka, u sklopu obilježavanja Spomendana odcjepljenja Međimurja od mađarske države, nastupala su mnoga poznata međimurska lica. Željko Grahovec, Marija Jambrošić, Josip Sanjković Mitrica, Karolina Matjašec uz pratnju Martine Jakšić, Meri Šeparović- Vresk, Tamburaški orkestar KUD-a Belica, KUD Mačkovec i Đura z Međimurja samo su neka o njih. Program je duhovitim dosjetkama upotpunio voditelj Miljenko Ovčar, a prisutnima se u ime Katruže obratio predsjednik Upravnog odbora Zaklade Miroslav Horvat. – Prošla godina bila je uspješna, dodijelili smo više od 200 tisuća kuna sugrađanima kojima je to najpotrebnije, a sveukupno, od 2000. godine do danas, Katruža je dodijelila 600-tinjak pomoći ukupne vrijednosti blizu 4 milijuna kuna, kazao je Horvat zahvalivši svim donatorima i građanima koji su kupnjom karata za koncert dali svoj doprinos u pomoći potrebitim građanima. 

Prodajom ulaznica prikupljeno je  11.550,00 kuna – prodana je  385 ulaznica po cijeni od 30,00 kuna i cjelokupni iznos iskoristiti će se za pomoć bolesnim osobama s područja naše Županije.    

 

Fotografije s koncerta pogledajte u našoj FOTOGALERIJI

Izvor: 3115