Kultura i prosvjeta 31.05.2019. 12:11. Zadnja izmjena: 31.05.2019. 12:15.

Centar za kulturu Čakovec

U četvrtak, 6. lipnja Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2019.

11. humanitarna akcija Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2019. održat će se u četvrtak, 6. lipnja u 19 sati  u Centru za kulturu Čakovec.

Županijska liga protiv raka Čakovec pod pokroviteljstvom službe Zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP-a) i Hrvatskog društva skladatelja (HDM-a),  te  u suradnji s brojnim sponzorima, pjevačima, plesnim skupinama i drugim umjetnicima i ove godine organizira modnu reviju  te bogat zabavni program.

Predstavit će se modne kolekcije, a revije će nositi žene klubova Županijske lige protiv raka Čakovec te liječnice obiteljske medicine naše županije u pratnji liječnika obiteljske medicine. Dio modne kolekcije predstavljen na humanitarnoj akciji moći će se kupiti tijekom akcije i nakon nje. Financijska sredstva prikupljena prodajom tih proizvoda kao i od prodaje ulaznica namijenit će se za rehabilitaciju oboljelih od raka na gradskim bazenima Marije Ružić Čakovec pod stručnim vodstvom.

U zabavnom programu sudjelovati će: Goran i Andrea Šafarić, Marija Jambrošić, zbor kluba laringektomiranih Međimurske županije pod  vodstvom Marije Prekupec i uz pratnju KUD-a Belica, Vokalna skupina HKMS-a Podružnice Međimurske županije,  Plesni studio ''Vivona'', Sportski plesni klub i plesna škola Varaždin, klub žena'' Nova Nada'', lutkarska grupa OŠ I. G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom Jelene Dokleja, Dječji vrtić Mašta- skupina Bambi te Ivan Zak.  Program će voditi Miljenko Ovčar. 

  • Za frizure i šminku će se pobrinuti frizerski salon  Melita iz Strahoninca i Oriflame. Za dekoraciju pozornice zaslužne su članice lige, Božena Kapitarić i Ivana Krajačić, dok je  cvijeće donacija ČAKOM-a i Vijenca d.o.o iz Poleva. Za fotografiju su zaduženi Kruno Tuksar i Miroslava Novak.