Kultura i prosvjeta 27.11.2016. 12:11.

Friško sa sjevera

U Prelogu održana izložba radova studenata sa Sveučilišta Sjever

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga u petak, 11. studenog je otvorena izložba Friško sa sjevera na kojoj su izloženi radovi studenata Sveučilišta Sjever.

Na izložbi je predstavljeno 60 fotografija i 10 dizajna različitih grafičkih oblikovanja studenata koji su završili trogodišnji studij na odsjeku Medijski dizajn ili pak su na završnoj godini istog, a oni su: Ivan Evačić, Matija Franov, Magdalena Krištofić, Brigita Krog, Luka Krušec, Monika Matak, Mihael Miklošić, Marko Novak, Leonard Novaković, Stela Pernarić, Oliver Potočnik, Saša Rađenović, Nikola Sinković i Domagoj Vicković dok su izbor radova napravili profesori Igor Kuduz i Iva - Marija Bitanga.

Na Sveučilište Sjever došla sam nakon završene gimnazije, a prve prave korake vezane za dizajn stekla sam upravo na studiju. Iz godine u godinu sam napredovala i usvojila znanja i vještine iz područja medijskog dizajna, a posebno mi se sviđa na ovom odjelu što puno radimo samostalno i pokazujemo kreativnost kroz praktični rad, kazala je studentica Monika Matak koja je oblikovala katalog i asistirala u pripremi izložbe. Program otvaranja izložbe glazbenim su točkama upotpunile Annamarija Glavina i Josipa Pervan, a radovi studenata će u Prelogu biti izloženi do kraja ovog mjeseca.