Kultura i prosvjeta 28.12.2016. 08:22. Zadnja izmjena: 28.12.2016. 08:33.

Knjižnica i čitaonica

U Šenkovcu predstavljanje knjige Biserke Vuković "Zapisi iz snene duše (priče)"

Predstavljanje knjige Zapisi iz snene duše (priče) održati će se u srijedu, 28. prosinca s početkom u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Šenkovec. O knjizi će govoriti sama autorica Biserka Vuković, dok su gosti večeri Zoran Kelava, dramski umjetnik, Dragutin Paksec, pjesnik i humorist te skupina Talisman. Moderator predstavljanja knjige bit će Draš Mihinjać.

O AUTORICI: Biserka Vuković rođena je u Čakovcu. Diplomirala je na Strojarskom fakultetu u Zagrebu te je dipl. ing. sigurnosti. Živi u Lovranu i Čakovcu. Godine 2014. objavila je svoj prvijenac "Naše Kraljevstvo". Uz pisanje poezije bavi se slikanjem, najviše u akrilu. Svoje pjesme i radove objavljivala je online na Blogu, Facebooku, Netopolisu, Netlogu. Njezine su pjesme objavljene u mnogim zajedničkim zbirkama. Piše na književnom hrvatskom jeziku i dijalektu svog zavičaja. Glavna tema njezinog pisanja je ljubav.

O KNJIZI: Kratke priče Biserke Vuković nastale su na temelju autoričinog promišljanja te pažljivog bilježenja osjećaja i odnosa sa svijetom i drugim ljudima. Osobitu važnost u pričama ima ljubav koja je glavni pokretač autoričina života.